Site logo

Marcel Wolterinck lanceert DesignerEi

Wolterinck Laren DesignerEi Lancering (33)
Marcel Wolterinck lanceerde zijn nieuwste boek DesignerEi. Food & design in 52 seizoensrecepten met ei van Marcel Wolterinck en 12 topchefs. Lareninbeeld bezocht de perslunch op 13 november met natuurlijk een lunch met gerechten uit het boek.

Bijzondere desiger

Dat Marcel Wolterinck een geweldig designer is wisten we al in Laren – wij kennen immers al 24 jaar zijn prachtige showroom op het Zevenend in Laren. Hij is niet alleen een van Neerlands bekendste interieur designers maar is ook gespecialiseerd in product design. 

Hij staat bekend om zijn verfijnde en harmonieuze inrichting, waarbij hij natuur en design met elkaar verbindt. Wolterinck heeft een sterke reputatie opgebouwd door zijn unieke stijl, die zich kenmerkt door gebruik van natuurlijke materialen en rustige kleuren.

Passie voor buitenruimte & kunst

Naast interieurontwerp heeft Wolterinck ook aandacht voor buitenruimtes. Hij ontwerpt tuinen en landschappen die naadloos aansluiten bij de architectuur van de gebouwen en de omgeving. Zijn visie is om ruimtes te creëren die rust en schoonheid uitstralen.

Liefde voor koken

Wat we nog niet wisten is dat hij ook een gepassioneerde thuiskok is. Praktisch iedere avond kookt hij op creatieve wijze – aldus Marcel “Ik trek de koelkast open en maak iets lekkers met wat er beschikbaar is”. De taakverdeling in Huize Wolterinck is helder – zijn vrouw Anja haalt boodschappen – Marcel kookt en Anja ruimt op. Ook kookt hij regelmatig voor vrienden en familie – en niet verrassend is dat een aantal van zijn unieke creaties gerechten met ei zijn.

Vanuit deze passie voor koken – en het feit dat hij na zoveel interieurboeken wel toe was aan iets nieuws – ontstond het idee voor een kookboek rondom het thema Ei. Een ‘eggcellent’ idee nu we de resultaten mochten proeven.

Een drukke week!

Rondom de lancering van het boek zijn meerdere evenementen gepland zo was er afgelopen zaterdag een signeersessie bij de Larense Boekhandel en organiseerde Wolterinck zaterdagavond een avond voor zijn eigen team. Afgelopen maandag werden relaties uitgenodigd waar op dit moment opdrachten voor uitgevoerd worden en was vandaag dus de perslunch. 

Maar Marcel is nog niet klaar. Aanstaande zaterdag kunt u een gesigneerd boek kopen bij Wolterinck in de showroom, zaterdagavond is er nog een ‘eggciting’ diner voor relaties en zondag een ‘eggstravagante’ privé lunch.

Perslunch

Op 13 november brachten wij een bezoek aan de perslunch in de Wolterinck showroom. Na ontvangst gaf dochter Maartje Wolterinck de aanwezigen een rondleiding en toelichting op de verschilldende ruimtes. Iedere ruimte is uniek zoals de staalkamer – een snoepwinkel met de mooiste stoffen. De binnentuin was vroeger een open ruimte, maar de vele duiven deden Marcel besluiten deze met een glazen dak af te sluiten. Het is een beetje buiten binnen met de boom die gewoon is blijven staan. De eerste ruimte (stijlkamer) na binnenkomst aan de rechterhand is ingericht met serviezen van Gerrit Jan Ninaber – deze zijn gebruikt tijdens de fotoshoots voor DesignerEi. Volgens Maartje nogal een uitdaging omdat wit voor het boek een no-go was.

DesignerEi

Marcel zocht 12 chefs voor zijn boek – hij ging bewust niet voor de meest gevestigde chefs van Nederland maar wilde in dit boek ruimte geven aan jong talent en zocht hij ook lokale chefs (in Laren, Blaricum en Vreeland). Eén van de chefs die hij benaderde bedankte voor de eer. Op de verbaasde vraag van Marcel antwoordde hij: “Ik ben een Vegan Chef”..

De chefs die meegewerkt hebben aan dit boek zijn:

Tim Golsteijn – Restaurant Bougainville
Ron Blaauw – Ron Gastrobar
Kuniyoshi Ohtawara – Hokkai Kitchen
Jurgen van der Zalm – Restaurant Vinkeles
Fred Rasenberg – House chef Wolterinck
Tomas Bron – Zoldering
Koen Marees – Restaurant De Mark
Nicky Quarz – Bistrôt Chapeau
Wilco Berends – Restaurant de Nederlanden
Stephan Möllers – Restaurant Plantage 87
Schilo van Coevorden – Taiko Cuisine
Erik Tas – ’t Ganzenest

Iedere chef moest 3 gerechten aanleveren om te voorkomen dat er bijvoorbeeld 15 truffelgerechten in zouden komen. Daarnaast zijn de gerechten geinspireerd door de verschillende seizoenen. Het boekt telt in het totaal 52 seizoensrecepten met ei. Veertig van Marcel zelf, 12 van de chefs hierboven genoemd.

De gerechten die geserveerd werden tijdens de lunch:

  • Kwarteleitje op toast: Een eitje met eitjes (kaviaar)
  • Eiersushi
  • Eiertompouce met zalmtartaar
  • Avocado Rondo
  • Banaan ei taartje

Alles even heerlijk – maar onze favoriet toch wel de eiertompouce met zalmtaraar.

Het leuke van dit kookboek met echt schitterende foto’s – een eyecatcher op iedere salontafel – is dat de gerechten bijna allemaal relatief makkelijk te maken zijn. Je hoeft geen sterrenchef te zijn om deze gerechten te maken!


Al bladerend door het boek denken wij dit weekend een parmezaanschuitje met ei te gaan maken, of toch maar de eiertompouce of de Egg shake of…..

Eet smakelijk!

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe