Site logo

Nieuws uit Laren

Laren in Beeld brengt je het laatste nieuws

Het Gooische Laren in Noord Holland is een bruisend dorp. Stay tuned via deze pagina – we houden je op de hoogte met het laatste nieuws uit Laren!

Je hoeft geen enkel leuk uitje of activiteit te missen wanneer je de nieuwspagina of agenda pagina van Laren in Beeld volgt.

Nieuwsbrief gemist?

Hier vindt u de laatste nieuwsbrieven van Laren in Beeld.

  • Zoek in nieuwsberichten

Schaapsscheerdersfeest GNR Blaricum 1 Juni 2024

Schaapsscheerderfeest GNR

Op zaterdag 1 juni vierde het Goois Natuurreservaat het Schaapscheerdersfeest in en rond de Schaapskooi op de prachtige Blaricummerheide. Een prachtige traditie voor jong en oud.

Lees verder »
Wijnloop Laren Boutique33 2024

Wijnloop Laren weer groot succes!

De Wijnloop Laren op 1 juni jl langs de leukste winkels in Laren was weer een groot succes. Gezellig al winkelend en wandelend een heerlijke wijnproeverij.
Tussen 15.00 – 18.00 uur lieten Larense ondernemers van de ‘Wijnloopwinkels’ wijn proeven en serveerden er een klein hapje bij. Met een eigen duurzame, herbruikbare, plastic glas liepen de deelnemers door de winkelstraten en kondenzij verschillende wijnen proeven in de deelnemende Wijnloopwinkels.

Lees verder »
Monument Voor Verdraagzaamheid Laren Nh

Ingrid Peters ontvangt 14 juni Monumentje voor Verdraagzaamheid

Het allereerste ‘Monumentje voor Verdraagzaamheid’ wordt toegekend aan Ingrid Peters, directeur van het Papageno Huis Laren, die zich de afgelopen jaren niet alleen met succes heeft ingezet voor de acceptatie van en het begrip voor autistische jongeren, maar zich tevens heeft ingespannen om de verdraagzaamheid in Laren in kaart te brengen en te bevorderen.

Lees verder »
Sint Jansbasiliek Laren

Sint Jansbasiliek Laren 100 jaar in 2025

Op woensdag 28 oktober 2025 bestaat de Sint Jansbasiliek 100 jaar. Dit viert de Sint Jansbasiliek volgend jaar met alle inwoners van Laren met muziek, een herinneringsboek, tijdens de Larense Sint Jansprocessie en andere feestelijke activiteiten.

Lees verder »
20240514 JOSH V Nieuweweg Laren

JOSH V Officieel geopend

Vandaag opende JOSH V haar winkel op de Nieuweweg 6A in Laren – Eigenaresse Josh Veldhuizen (zelf woonachtig in Laren) kondigt met trots de opening aan van haar allereerste fysieke winkel in Laren.

Lees verder »
20240428 Muziektent Laren 100 Jaar Feest

Muziektent Laren 100 jaar

Op 28 april vierde de Muziektent Laren haar 100-jarig bestaan. De opening werd verricht door Burgemeester Nanning Mol en er waren optredens van Mannenkoor de Speuit en anderen.
Verslag: W. C. Paul van der Maas – Foto’s Janneke Nijenhuis – Historische Kring – Burgemeester Nanning Mol

Lees verder »
Chris Bogaers - ceremoniemeester Dodenherdenking op de Brink

Dodenherdenking Laren – 4 mei 2024

Op 4 mei is traditioneel de dodenherdenking op de Brink in Laren. Voorafgaand was de stille tocht vanaf het herdenkingsmonument op de Drift. O.l.v Chris Boagers – voorzitter van het 4 en 5 mei comité en ceremoniemeester van de herdenking.

Lees verder »
Ringsteken Koningsdag Laren 2024

Koningsdag Laren 2024

Koningsdag in Laren in het Gooi is een groot feest met de Piekkiesmarkt, Braderie, Ringsteken met rijtuigen en sjezen, ringsteken met cabrio’s, muziek en meer!

Lees verder »
Annemarieke Roelfzema Atelierroute 2024 Laren

Aterlierroute Laren 2024

De Atelierroute Laren 2024 was een groot succes. 67 Kunstenaars openden hun Ateliers in Laren voor de 17e Atelierroute Laren op 20 en 21 april 2024. Laren in Beeld bezocht een aantal Ateliers op zaterdag en zondag.

Lees verder »
Montessori Ontmoet Rosa Spier 10 April 2024

Maria Montessori ontmoet Rosa Spier

Op woensdag 10 april was in de theaterzaal van het Rosa Spier Huis de presentatie van een uniek theaterproject te zien. De oprichters van de Maria Montessori Scholen en het Rosa Spier Huis (het huis voor oudere kunstenaars) stonden model voor deze bijzondere ontmoeting tussen Jong & Oud

Lees verder »
Gratis Shuttle Bus (elektrisch) In Laren

Gratis shuttle in Laren? Test op 22 maart

Vrijdag 22 maart werd er tussen 9:30 en 14:00 uur een test gedaan met een gratis shuttle (elektrisch). Ivm de parkeerproblematiek in Laren worden alle oplossingen hiervoor onderzocht – een gratis shuttle is hierin ook een optie.

Lees verder »
JES Personal Training Krant Introductie

JES Personal Training Laren komt met eigen krant!

JES Personal Training Laren overhandigde deze week in het Brinkhuis de eerste JES krant aan wethouder Jan van Midden. In deze unieke uitgave delen de personal trainers maar ook grootheden binnen de sportwereld als Henk Kraaijenhof hun beste tips en adviezen over hoe je een gezonder en gelukkiger leven kunt leiden.

Lees verder »